שמאי מקרקעין מומלצים באזורך הכנס פרטיך וקבל הצעות מחיר מעד שלושה שמאי מקרקעין מומלצים מאזורך. אלו אשר מתאימים ביותר בעבורך יחזרו לפנייתך בתוך זמן קצר.

פירוק שותפות בדירה

פירוק שותפות בדירה הנו תהליך משפטי, באמצעותו ניתן לבצע פירוק שותפות בכל נכס. פירוק שותפות מתייחס, מן הסתם, למצב בו שני אנשים, או יותר, שותפים לאותו הנכס. למעשה, כל נכס הנמכר על ידי בני זוג, נכנס תחת הכותרת של פירוק ואין מדובר רק במקרים בהם, לא קיימת הסכמה בין הצדדים. 

מה קובע חוק המקרקעין בנוגע לפירוק שותפות בדירה?

פירוק שיתוף בדירת מגורים מקבל התייחסות ברורה בחוק המקרקעין התשכ"ט משנת 1969. החוק קובע שכל צד מהשותפים בדירה, רשאי לבקש את פירוק השותפות, בכל עת שירצה בכך. להלן נוסח סעיף 37 א' בחוק: "כל שותף במקרקעין זכאי, בכל עת, לדרוש פירוק שיתוף. גם הפסיקה מכירה בכך ששותף אינו צריך להיות כבול לשותפיו בניגוד לרצונו". החרות המלאה שישנה לשותף בנכס, לבקש בכל עת, פירוק שיתוף, היא ערך עליון בחוק המקרקעין הישראלי, למעט מקרים יוצאי דופן. מוכרים מצבים מגוונים של פירוק שיתוף: פירוק עקב גירושין, פירוק שיתוף בדירה בין יורשים ופירוק שיתוף בין שותפים עסקיים לנכס.
 

פירוק שותפות בדירה

האם ניתן לבצע פירוק שיתוף ללא תביעה בבית משפט?

כל זמן שהשותפים בנכס מסכימים על ביצוע תהליך פירוק, יעבור התהליך בצורה חלקה ומהירה, ללא הצורך בהגשת תביעה משפטית ובהתדיינות בין עורכי הדין של כל הצדדים לעניין. עורכי הדין ינסחו הסכם פירוק והצדדים יחתמו עליו. פירוק יכול להתבצע גם כשרק אחד הצדדים מבקש לצאת מהשותפות, צד זה ימכור את חלקו לשותפים האחרים, או לצד שלישי מוסכם ובכך, יושלם תהליך הפירוק. אולם, במצב בו מי מהשותפים מתנגד לפירוק, יהיה צורך בהגשת תביעה על  פירוק שותפות בבית המשפט. 

פירוק שיתוף בדירת ירושה

פירוק שיתוף בדירת ירושה הנו הליך המגיע על מנת לחלק לכל אחד מהיורשים, את החלק שלו בנכס העיזבון. צו ירושה מציב אנשים שונים, גם אם מאותה המשפחה, בפני אתגר ניהולי משותף, שבחלק מהמקרים אינו אפשרי מבחינת היורשים והם פונים לתהליכי פירוק השותפות. סעיף 121 לחוק הירושה קובע שפירוק שיתוף בין יורשים, יתבצע בניהם ובמידה ולא תהיה בניהם הסכמה, ימונה מנהל עיזבון שיביא את העניין לידי פתרון.

אחת הדוגמאות המוכרות ביותר לשותפות כפויה בין אנשים, היא מצב בו שני הורים הורישו לילדיהם, באופן שווה, את הזכויות במקרקעין. במצב בו לא קיימת הסכמה בין היורשים, לא תהיה ברירה והיורשים יאלצו לפנות לבית המשפט שימנה מנהל עיזבון. הסמכות השיפוטית בתחום זה שייכת לבית המשפט לענייני משפחה. פירוק שותפות בדירה בירושה, יכול להתבצע בדרך מהירה בהסכמה, או באמצעות מנהל עיזבון.  

האם נדרש לשכור עורך דין לטובת הליך פירוק שותפות?

התשובה היא כן! כנסו לדף הייעודי בפורטל "אפרה", השאירו פרטים ותקבלו מספר הצעות מחיר, של עורכי דין המתמחים במקרקעין וכן, כמובן ניתן למצוא שמאי מקרקעין לצורך הערכת שווי הדירה. דברו טלפונית עם כל עורך דין ששלח לכם הצעת מחיר, בחרו את השניים שנראו לכם יותר וקבעו עמם פגישות. לאחר קיום הפגישות, אתם תדעו מי עורך הדין המתאים לכם. עורך דין מקרקעין צריך להתמחות בתחום, רצוי שיהיה מנוסה ובעל תודעת שירות גבוהה. היות ומדובר בהליכים שעשויים לדרוש לא מעט ביורוקרטיה, חשוב שעורך הדין ילווה אתכם מתחילת התהליך ועד לסיומו המוצלח. 

מהן הדרכים לבצע בפועל פירוק שותפות בדירה?

קיימות מספר דרכים באמצעותן ניתן לבצע בפועל פירוק שותפות בדירה, להלן שתיים מהן:

  • פירוק המבוסס על הסכם בין הצדדים – ניתן לנסח הסכם פירוק באמצעות עורך דין מקרקעין ולאשררו כנדרש, אצל המפקח על המקרקעין.
     
  • פירוק בהתאם לצו בית משפט – במצבים בהם אין הסכמה בין הצדדים, יהיה בית המשפט זה שיפסוק, כיצד יתבצע הפירוק.