שמאי מקרקעין מומלצים באזורך הכנס פרטיך וקבל הצעות מחיר מעד שלושה שמאי מקרקעין מומלצים מאזורך. אלו אשר מתאימים ביותר בעבורך יחזרו לפנייתך בתוך זמן קצר.

פירוק שותפות מקרקעין בין בני זוג

הליך גירושין אינו נעים והוא מציב בבני הצדדים, את השאלה הקשה ביותר, אודות הנכס המשותף בו חיו בני הזוג. פירוק שותפות מקרקעין בין בני זוג אינו פשוט מכיוון, שעל פי רוב, הדירה בה מתגוררים בני הזוג, היא האלמנט היקר ביותר שיש להם. חשוב להבין כיצד יש לנהל תהליך פירוק שותפות מקרקעין בין בני זוג.  

מתי צריך לבקש פירוק שותפות בין בני זוג? 

בקשה לפירוק שותפות בין בני זוג, או יותר נכון הגשת תביעה לפירוק שותפות בין בני זוג, מהווה חלק מהליך חלוקת הרכוש של שני בני זוג מתגרשים. כל אחד מבני הזוג יכול להגיש בקשה לפירוק שותפות ולמעשה, הדבר יכול להתבצע בכל עת, מרגע שאחד מבני הזוג, מחליט ליזום הליך גירושין. החוק אינו מחייב את מגיש תביעת הפירוק להוכיח או להסביר את תביעתו, מדובר בזכות יסודית של כל אזרח במדינה.

 

פירוק שותפות מקרקעין בין בני זוג

כיצד מבצעים פירוק שיתוף בין בני זוג?

הדרך לבצע פירוק שיתוף בין בני זוג בדירת מגורים, היא להוציא את הדירה המשותפת למכירה (קראו גם על פירוק שותפות בדירה) ולחלק את רווחי המכירה בין הצדדים.

 

סעיף 37 א' לחוק המקרקעין, קובע שכל אדם השותף במקרקעין, רשאי לדרוש לבצע פירוק שיתוף במקרקעין, בכל רגע נתון, מבלי לפרט את דרישתו. אולם, סעיף זה קובע בנוסף, שבין פירוק שיתוף בין בני זוג לפירוק שיתוף בין אנשי עסקים, תתקיימנה הוראות מעט שונות.

 

פירוק שיתוף בין בני זוג בדירת מגורים, מאפשר שיקול דעת נרחב לבית המשפט, בכל הנוגע לבחינת התביעה ובדיקה מקיפה ומעמיקה של מכלול הנסיבות בתיק, במטרה לקבל החלטה, הלוקחת בחשבון את הזכויות של שני הצדדים לרבות, הצרכים של הילדים, במידה וישנם. 

האם ניתן לעכב פירוק שיתוף בין בני זוג?

פירוק שותפות גירושין עשוי להתעכב בעקבות החלטה של בית המשפט לענייני משפחה, בהתאם לסעיף 40 א' לחוק המקרקעין. הדבר קורה במטרה לוודא שהנכס יימכר, רק לאחר שבית המשפט יהיה סבור שקיימים סידורי מגורים חלופיים עבור הילדים של בני הזוג. בנוסף, סעיף 6 א' לחוק יחסי ממון, קובע גם הוא, שכל עוד, לא קיים הסדר מגורים חלופי לילדים, יש לעכב את מכירת הדירה.

 

הדבר נכון, הן במצב של הורה משמורן אחד והן, במצב של משמורת משותפת בין שני ההורים. זאת ועוד, סעיף 6 לחוק יחסי ממון בין בני זוג, קובע שבמידה ואין הסכמה בין ההורים, יהיה זה בית המשפט לענייני משפחה שייקבע, מה יקבל כל אחד מהצדדים, בהתאם להליך איזון משאבים בין זוגות מתגרשים. 

האם בקשה לשלום בית ברבנות תעכב את פירוק השותפות?

פירוק שיתוף במקרקעין בין בני זוג,  עלול להתעכב בהמשך לבקשת שלום בית, המוגשת על ידי האישה לרבנות. האישה יכולה לדרוש לקבל צו מדור, המאפשר לה להמשיך להתגורר בדירה המשותפת, השייכת לה ולבן זוגה. 

ומה לגבי אירוע מס, האם הוא מתקיים?

לא פעם נשאלת השאלה האם מתקיים אירוע מס בעסקת מקרקעין, שמקורה בפסק דין של בית משפט לענייני משפחה? אז כדאי לדעת כי התשובה היא לא. בהתאם לחוק המיסוי במקרקעין, העברת הזכויות בדירה משותפת של בני זוג הנמצאים בהליך גירושין, תהיה פטורה מתשלום מס כלשהו ולא תיחשב כלל כעסקת מקרקעין מהמניין.

 

שמאי מקרקעין זמין לכם כעת,
השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-9897805

במי להיעזר במהלך פירוק שיתוף בין בני זוג?

עורך דין המתמחה בדיני משפחה, חייב ללוות אתכם בהליך פירוק שיתוף. בנוסף, יש צורך להיעזר גם בשירותיו של שמאי מקרקעין מומלץ ומקצועי אשר יסייע לאורכו של התהליך. אנו ממליצים לקבל מספר הצעות מחיר שונות ולהשוות ביניהן וגם להיפגש עם בעלי המקצוע פיזית לפני שממשיכים בהתקשרות מולם.